Mobility szeminárium

A novemberben sajnálatos módon elmaradt szeminárium új időpontja!

Ha kedvet kaptál, csapj le a három üres hely egyikére!

2021.06.26. – Thor Gym Zugló

Miért érdemes eljönnöd?

 • Amennyiben kezdő vagy és nemrég ismerkedtél meg a funkcionális edzés alapjaival, akkor szinte kötelező, mert a jövőbeni fejlődésedhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mobilitással rendelkezz!
 • Amennyiben más sportot űzöl, vagy konditerembe jársz, akkor szinte biztos, hogy valamilyen korlátozás lesz a rendszeredben, az edzés hatékonyságához és sérülések megelőzéséhez pedig szükséges ezeket megelőzni, vagy helyrehozni!
 • Amennyiben már évek óta a funkcionális edzésnek hódolsz, vagy saját testsúlyos edzéseket végzel: sosem lehet eleget tanulni, de nyilván te már tudod, miért jársz jól az alábbi tematikával…

Mobility szeminárium tematika

 1. Általános bevezetés
 • Mi is az a fascia?
 • Hogyan befolyásolja életmódunk az ízületeink mozgékonyságát?
 • Mobilitás és flexibilitás közti különbségek
 • Statikus és dinamikus nyújtás: melyik a jobb? 
 • Milyen eszközök segíthetnek a nyújtásunk és mobilizálásunk során?
 • SMR henger használata
 1. A mély guggolás alapjai:
 • Talpi fascia fellazítása masszázs labda segítségével
 • Boka mobilizációja eszköz nélkül és gumiszalaggal
 • A hátsó combizom („hamstring”) nyújtása 
 • Farizom nyújtása és lazítása 
 • Csípő hajlítók nyújtása és aktivációja
 • A csípőízület mobilizálása eszköz nélkül és gumiszalaggal
 1. A gerinc és bordakosár mobilizációja, légzéstechnikák 
 2. A súlyemeléshez szükséges mobilitási alapok:
 • Felső háti szakasz mobilizációja eszközök nélkül és henger segítségével
 • Lapocka mobilizációja és aktivációja
 • Széleshát nyújtása és aktivációja
 • Vállízület mobilizációja eszközök nélkül és gumiszalaggal 
 • Mellizom nyújtása

A képzés díjának befizetése:

A tandíjat banki utalással, banki pénztári befizetéssel lehet befizetni.

11773391-00712402 / Szőke Krisztina e.v. – OTP Bank

Közlemény rovatba a nevedet és a Mobility képzés szót írd.

(A már befizetett összeget, vagy előleget nem áll módunkban visszatéríteni! Azonban a későbbiekben ez az összeg felhasználható, bármely képzésnél.)

Amennyiben bármilyen kérdésed merül fel, vagy bővebb információkat szeretnél, írj az academy@thorgym.hu címre, vagy hívj bizalommal a +36 30 948 8328 -as telefonszámon.

 

OKTATÓK

Szőke Krisztina

KINEK AJÁNLJUK?

Az anatómiailag helyes, egészséges mozgás egyik sarokköve az ízületi mobilitás, melynek elvesztése sajnos már gyerekkorban megkezdődik és az idő előrehaladtával egyre több gondot okoz. Hogy miért? A modern életmód velejáróinak köszönhetően nap mint nap olyan pozíciókba kényszerítjük a testünket, melyek nem természetesek számára – bizonyos izmok megnyúlt, bizonyos izmok megrövidült állapotban töltenek el hosszú órákat, és sajnos testünk ehhez nagyon gyorsan alkalmazkodik, így anatómiailag egyensúlytalanságok alakulnak ki izmaink között. Ez már önmagában is elég lenne a bajhoz, de a másik probléma az, hogy mindennapi mozgásaink során nem használjuk rendszeresen az egészséges ízületi mozgástartomány egészét, így azok lassan beszűkülnek. Végeredményként pedig egy olyan testet kapunk, melynek mozgása csak nyomokban emlékeztet az anatómiailag helyes – kisgyermekkorban még meglévő – mozgásra.

Ennek helyreállításának érdekében el kell kezdenünk a mozgások széles skáláját gyakorolni, azaz sportolni, de sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű. Elég, ha csak a sokak számára gyakorlatilag kivitelezhetetlen guggolásra gondolunk és rájövünk: nem várhatjuk el testünktől azt, hogy a székből felállva anatómiailag helyes mozgásokat tudjon produkálni.

A Thor Gymben megtalálható funkcionális edzésrendszerek segítségével szép lassan visszanyerhetjük izmaink és ízületeink normális állapotát, de a folyamat hatékonyabbá tételének és a közben keletkező sérülések elkerülésének érdekében ajánlott külöböző kiegészítő technikák alkalmazása, melyekkel a Thor Mobility szemináriumon ismerkedhettek meg.

A Thor Mobility szeminárium célja, hogy felderítsük a mozgásunkban rejlő hibák okát, azaz felismerjük mely izmaink és ízületeink mozgástartománya korlátozott, ez milyen problémákat okoz és hogyan tudunk javítani rajta. Az egész napos szeminárium során lefektetjük az anatómiailag helyes mozgás alapjait, ezeket átültetjük a súlyzós edzés gyakorlataiba és megtanuljuk, hogyan vegyük észre a hibás területeket. Ezek korrekciójára átvesszük a kiegészítő technikák (lágyszövet masszázs hengerrel és labdával, statikus és dinamikus mobilizáló gyakorlatok) alkalmazásának módszereit az oktató segítségével és megtanuljuk összeállítani a saját, nap mint nap végezhető mobilitási rutinunkat.

Garantáljuk, hogy a Thor Mobility kurzuson való részvétel végeredményeként edzéseitek eredményesebbek lesznek, a sérülések kockázata kisebb lesz és a közérzetetek, tartásotok is javulni fog!

VÉGZETT HALLGATÓK

 

„Szakmai és gyakorlati szempontból a legjobb választás volt az FMT Level 1. kurzus!”

Veszprémi Nikolett

„Fontos számomra, hogy a lehető legtöbbet megtegyek azért, hogy amivel foglalkozom, abban a lehető legmélyebb ismeretekre tegyek szert. Ezért törekszem az orvosi tanulmányaimban is, edzőként pedig az FMT level I. épp ilyen a saját területén.”

Szőke Kriszta

„Labdarúgó pályafutásomat követően tudtam, hogy a sport világában szeretném megtalálni a jövőképem. Mindez a Thor Academy képzései által álomszerűen alakult.”

Nyárasdi Zsombor

„Leginkább azt vártam, hogy a korábban könyvekből, cikkekből, kollégáktól megtanultak rendszerbe kerüljenek, elméleti és gyakorlati téren is fejlődhessek.
A Thor Akadémián pontosan azt kaptam, amit vártam, nagyon hasznos 4 hétvégét töltöttem el itt.”
Kós Kriszta