Funkcionális edzés Konferencia 22 – Vasárnapi program

Idén is a legnagyobb hazai fitness szakmai konferenciáját Siófokon rendezzük meg!

Cél, hogy kiemelkedő szakemberek előadásával merülhessenek el a résztvevők a fitness világában.

.

.

 

Szeretnénk, hogy a fitness különböző területeiről szakemberek megszólaltatása a leginkább aktuális témákban. Valamint az egységes irányvonalon való közös előrelépés, amihez hozzátartozik, hogy a tudomány jelenlegi állását illetően a legfrissebb trendekkel megismerkedhessünk.

Nem csak edzőkhöz szólunk! Várunk mindenkit, akit mélyebben érdekel, merre tart ez a szegmens! A konferencián minden évben a kiválasztott szakemberek a legfontosabbnak tartott újdonságokat dolgozzák fel a edzések területén. Az erőedzésben, kondicionálásban és kiegészítő szolgáltatásokban érdekelt sportszakemberek és érdeklődők naprakész információkat adhassanak egymásnak a tudomány jelenlegi állásáról.

Emellett a konferencia kiváló alkalom, hogy egy interaktív rendezvényen megismerjétek egymást és kapcsolatot építsetek. Állóképesség, fitness, kondicionálás, erőedzés, crossfit – célunk, hogy minden terület képviselője lehetőséget kapjon arra, hogy a tapasztalataikat megoszthassák egymással, közösen épülhessenek, s végül mindenki gazdagabban keljen másnap, plusz információkkal.

Nem beszélve arról, hogy a különböző szegmensekből érkező sportolók pontosabb képet kaphatnak a többiekről, ami kohéziót tud teremteni, s remélhetőleg előrébb visz mindannyiónkat.

.

.

Időpont: 2022.10.22.-23.

Helyszín: Siófok, Azúr Hotel

A konferencia funkcionális edzés részlegének vasárnapi programját mutatjuk be röviden:

A Vasárnapi szemináriumokat illetően a résztvevők igen jutányos áron tudnak egy-, vagy akár kettő mini szemináriumon részt venni. Lehetőséget kapva egy alapos betekintésre és használható értékekre az adott témákban. A megváltható belépőknél ugye lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy, vagy akár két szemináriumon is részt vehessen a jelentkező. Ezzel kapcsolatban az esemény előtt emailen kérünk majd visszajelzést, hogy ki-melyik szemináriumot választja.
A vasárnapi program:
VASÁRNAP
10:00 – 12:00 Lakatos Péter 👃 Oxygen Advantage szeminárium 👃
10:00 – 12:00 Maforsz közgyűlés Zártkörű
09:00 – 12:00 Papp Károly // Fülöp Tibor 🤼 Hogyan építsd fel a hatékony HIT edzést? 🤼
09:00 – 12:00 Takács Kinga 🦵 Erőátvitel a csípő-medence komplexben – kulcs a teljesítményfokozáshoz 🦵
🥗 Ebédszünet 🥗
13:00 – 16:00 Kerekes Ferenc 🏆 Kettlebell Sport verseny technikák szeminárium 🏆
13:00 – 16:00 Stefanovics József 👨‍👦 KSG és Thor Junior Intro szeminárium 👨‍👦
13:00 – 16:00 Egyházi Gábor Ground Force Method workshop
13:00 – 16:00 Szűcs Péter KINSTRETCH – mobilizáció a mindennapokban

Lakatos Péter

StrongFirst Master-oktató, Carlson Gracie Brazil Jiu Jitsu fekete öves gyakorló. Harminc éve oktat fitnesszel, légzéssel és mozgással kapcsolatos szakmai programok keretében itthon és külföldön egyaránt. A Ground Force Method megalkotója, krav maga mester, számos kiváló szakkönyv szerzője.Péter a hazai funkcionális edzések úttörője, aki évek óta, sőt, immáron évtizedes távlatban megalkuvás nélkül tesz a szakma fejlődéséért és az edzői közösség előrehaladásához.
Az Oxygen Advantage, Patrick McKeown által kidolgozott légzéssel foglalkozó rendszerébe kaphatsz betekintést, melynek alapja a helyes légzéstechnikák elsajátítása által végbemenő általános egészség és sportteljesítmény javulás.
Papp Károly
Állóképességi szakember, a HIIT Project megálmodója. Évek óta tart előadásokat. Hívták már a Magyar Kézilabda-szövetségtől és az erőnléti edzői képzésekbe is bevonták, illetve a funkcionális edzéssel kapcsolatos szakmai konferenciákon is minden évben kiemelt előadóként számítanak rá. A képzéseken pedig azokkal dolgozhat, akik minket választanak, érdeklődők és lelkesek, ezért nagyon élvezi az előadásokat. A legnagyobb öröme, amikor jönnek a kérdések, telefonok, e-mailek és közösen kereshetik a megoldásokat.
Fülöp Tibor
Sporttudományi tanácsadó, a Német Kerékpáros Szövetség (BDR) A-licences edzője. Szakterületem az állóképességi edzés és a teljesítménydiagnosztika. A Magyar Kerékpáros Szövetség oktatási és sporttudományi koordinátoraként a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) kerékpáros edzőképzésének szakvezetője, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség munkatársaként a  LifeLike Sportlabor vezetője vagyok. A Runner’s World szakértői csapatának tagjaként rendszeresen publikálok a futómagazinban. Mentoring tevékenységemmel sportlaborok nyitását, működésük optimalizálást, szakmai fejlesztésüket segítem.Sportolóként gyerekkorom óta hegymászással és barlangászattal foglalkozom. Részt vettem magashegyi expedíción, rajthoz álltam sportmászó Világkupa futamon, de futottam hegyi maratont és indultam kerékpárversenyeken is országúton, pályán és mountain bike szakágban egyaránt.Tagja vagyok a Magyar Edzők Társaságának, a Magyar Sporttudományi Társaságnak, a Magyar Sportorvos Társaságnak, a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulatnak, valamint alapító tagja  a Magyar Hegyivezetők Egyesületének.A megszerzett ismereteket sikerült egységes rendszerbe foglalnom, amely nemcsak a jobb megértést, a könnyebb taníthatóságot biztosítja, de a gyakorlatban is működő modellként szolgál. Ennek a látásmódnak köszönhető, hogy az állóképesség és a teljesítménydiagnosztika sportágspecifikus értelmezésével csaknem minden sportág számára hasznos információkat tudok nyújtani.

Vasárnap a „A HIT edzés felépítése” lesz a téma, vagyis az érdeklődők ízelítőt kaphatnak az „Endurance specialist” képzés anyagából.

Takács Kinga

Testnevelőként, úszóedzőként végeztem a Testnevelési Egyetemen, de hamar a fitnesz világában találtam magam.
Rájöttem, hogy személyi edzőként sokat tudok segíteni az embereknek céljaik megvalósításában.Folyamatosan kerestem az újat és képeztem magam, hogy a legjobbat adhassam tanítványaimnak, sportolóimnak, klienseimnek. Így kerültem kapcsolatba a TRX-szel, melynek 5 évig voltam oktatója. Közben meghonosítottam a TriggerPoint önmasszázs rendszerét és 2012 óta vagyok a Testnevelési Egyetem óraadó tanára, valamint többféle képzés kidolgozója, oktatója funkcionális témakörben. 22 éves atléta múltamból és atlétika szakedzői végzettségemből sokat merítettem tanfolyamaim kidolgozásához. Tanulmányaim és gyakorlati tapasztalataim felnyitották szememet a testtartásból adódó problémákra.A megoldást keresve kerültem kapcsolatba a mozgás- és manuálterápiával, így gyorsan rájöttem, hogy ezek a problémák hatékonyan kezelhetők. Olyan technikákkal ismerkedtem meg, mint a struktúrális testkezelés, a Fascia manipuláció vagy az Alkalmazott Funkcionális Tudomány. Testtartáshibák, diszfunkciók vagy mozgásszervi problémák sérülések kezelése, rehabilitációja tölti ki a napomat. Nagy öröm számomra, hogy több olimpikonnal, válogatott sportolóval és olyan színészekkel is dolgozhattam együtt mint Ryan Gosling vagy Eva Mendes. Munkám a hobbim, és a szenvedélyem, mely folyamatos fejlődésre és kitartó munkára sarkall nap mint nap.
Mit hozok vasárnapra?
Erőátvitel a csípő-medence komplexben – kulcs a teljesítményfokozáshoz
A karvonalak kivételével minden izomlánc áthalad a medence komplexén. Ha az izomláncok egyensúlya megbomlik, alul illetve túlműködő területekkel találkozhatunk. A medence egy központi terület az emberi testben, itt van a test tömegközéppontja, és a lábaktól a karok felé haladó mozgások erővonala. A legtöbb mozgás a “core”-ból indul ki, és a végtagokban reagál, így csak megfelelően erős core és mobil csípő mellett tudjuk az ideális technikát a szükséges erőbedobással végrehajtani. A teljesítmény fokozás alapfeltétele az ideális biomechanikai működés az ágyéki gerinc-medence-csípő ízület hármasában. Ez a szeminárium betekintést nyújt a csípő és a medence komplexének működésébe, a testtartásból vagy diszfunkcióból adódó hiányosságok felismerésére és ezek korrigálására. 

 

Kerekes Ferenc

Mióta csak 2007-ben megismerkedtem a kettlebellel, az életem részévé vált. Így 2010-ben RKC oktató lettem. A fehérvári klubomat 2011-ben alapítottam, először egy iskola tornaterme adott helyet az edzéseknek. Mára már egy jól felszerelt edzőtermet sikerült létrehozni. Az évek alatt sok emberrel sikerült megszerettetnem a kettlebellt, és magát a sportot, a testmozgást.Az azóta eltelt évek alatt is folyamatosan képeztem magam, hogy a legjobbat tudjam nyújtani a tanítványaimnak is.
Az évek alatt több profi sportolót segítettem a felkészülésben, többükkel a mai napig is együtt dolgozunk. 2014-ben kezdtem el a Giri sport versenyekre járni, ahol egyre jobb eredményekkel végeztem. A 24kg-mal végzett 213 darab egykezes szakítás tíz perc alatt egy kézcserével magyar csúcsnak számít. Ebben az évben megszereztem a IGSF verseny edzői minősítést is.
2015-ben Pécsen megrendezésre került IGSF Országos Bajnokságon veterán kategóriában, biatlon számban 24 KG-os girjával Master of Sport rangot szereztem. Majd 2016-ban részt vettem a Torinóban megrendezett IGSF kettlebell világbajnokságon. Itt a veterán és amatőr kategóriában világbajnok lettem.

Vasárnap szeretnék a verseny kettlebell használatáról és alapjairól tartani egy kis bevezetőt, mely során bízom benne többen kedvet kapnak ehhez az izgalmas és hatékony vonalhoz.

 

 

Stefanovics József

2003-óta a Magyar küzdő karate válogatott edzője, 2013 óta a  Szövetségi kapitánya vagyok a mai napig. A Szervezetünkben több albizottságban dolgoztam, jelenleg az elnökség és a Dan kollégium tagja vagyok. 2009-ben az „Az év karate mesterének, klubvezetőjének” választott az MKKSZ. A Shinkyokushin Világszövetségtől 2020-ban Branch Chiefi kinevezést kaptam.
A Gyermekház általános – és középiskolában tanítottam karatét, majd mozgásterápiát kilenc éven keresztül, hiperaktív, disszes- illetve más fogyatékkal élő gyerekeknek.
Edző és oktatói képzéseket vezetek a kollégáimmal: KSG oktatói képzés, PWRON edzéstervezési és programozási, oktatói képzés, Strongfirst Kettlebell oktatói képzés.

A szeminárium során a KSG és Thor Junior System rendszerébe szeretnék betekintést engedni, megmutatni, hogy mi az alapja és miképpen és miért érdemes már gyermekkorban elkezdeni a tudatos mozgások felépítését, korrekciókat.

Egyházi Gábor

1999. óta foglalkozom masszírozással és rehabilitációval. 2009-ben ismerkedtem meg a kettlebell és a funkcionális edzés módszereivel. 2011. szeptemberében alapítottuk meg a Titan Kettlebell Budapest Egyesületet feleségemmel, mely a mai napig aktívan működik. 2016. januárjában vettem át a Lakatos Péter által alapított magyarországi Ground Force Method operációs vezetését. A GROUND FORCE METHOD egy speciálisan rendszerezett mozgásforma, ahol a csontozatunk, ízületeink és izomzatunk működése az ember anatómiájának tökéletesen megfelel. Ez a rendszer nem igényel semmiféle sporteszközt, csak a saját testsúlyunkat használjuk a mozgásminták kivitelezésében. Napjainkig több száz GFM instruktor vett részt képzéseinken, nem csak magyarországon, hanem nemzetközi viszonylatban is (Írország, Chile, Lengyelország, Románia, Spanyolország, Franciaország, Dánia, Szlovákia, Németország, Izrael, Csehország). 2018. decembere óta, GFM Global instructor lettem. Munkám során körvonalazódni látszott a szabad testsúlyos edzés szerepe az emberi mozgásminták javításában. Minél több időt töltöttünk jó minőségű mozgás fejlesztésével, a sérült atlétáknál a rehabilitációs idő jelentősen csökkent. Fő feladatunknak tekintjük, a jó minőségű mozgás tanítását, mely egészséges testet és fájdalommentes életet eredményez. Felismertük azt, hogy ha a központi idegrendszer védekezési funkcióit minimálisra csökkentjük, látványos eredményeket érhetünk el profi és amatőr sportolóinknál.

Ground Force Method workshop – témakör

GFM mászások és gurulások mobilizációs hatásai:

– a rehabilitációban, funkcionális edzésben,

– az ízületek és a gerinc fókuszba helyezésével,

– a vesztibuláris rendszer finom hangolásával.

Szűcs Péter

2009 óta a Puskás Akadémia gyógytornászaként dolgozom, jelenleg az NBII-es Csákvár csapatával. Valamint a tatabányai TVSE Kft női vizilabda csapatainak erőnléti feladatait látom el. Gyógytorna magánpraxisomban az orszlányi LIONS kosárlabda csapatától, a tatabányai sportszakosztályok sportolóin kersztül, a magán emberekig, rengeteg mozgásszervi beteggel foglalkoztunk kollégáim közreműködésével, immár közel 10 éve.
Korábban Testnevelőtanárként tanítottam, majd 2008ban megszerzett második diplomámmal a sportfizioterápia irányába nyitottam. A tanári és gyógytornászi diplomám mellett elvégeztem az EXOS erőnléti edzői képzését Dublinban 2014-ben. A Strong First Girya és FMS képzéseket. McKenzie A,B,C minősítésem van. 2015ben elvégeztem az MLSZ erőnléti edzői képzését. Valamint 2019-ben a Kinstretch oktatói képzésen vettem részt Londonban.
A választott témát is a Kinstretch mozgásanyagához kapcsolt gyakorlati óraként szeretném bemutatni. Elsősorban a ízületi mozgásterjedelem hatékony szűrésére szeretnék rávilágítani, másodsorban a Kinstretch hatékony módszertanát szeretném prezentálni.

 

 

A Hf3 és partnerei által szervezett Funkcionális edzés konferencia idei eseménye is ezúttal Siófokon kerül megrendezésre.

 

A Just Clear, a Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség és a Movelab Academy és a Thor Academy karöltve ezúttal egy nagy rendezvényen, több különálló teremben egy hiánypótló eseményt álmodtak meg!

 

2022 október 22-23. hétvégén egy kétnapos eseményre hívjuk össze mindazokat, akik érdeklődnek a  fitnessel kapcsolatos szakmai kérdéseket illetően: az elméleti előadások mellett, gyakorlati részek is színesítik majd a programot.

 

Bízunk abban, hogy sikerül az, ami a legfontosabb: értéket közvetíteni!

 

Belépők:
alap ár
Szombati 1 napos jegy 19.900.-
Vasárnapi 1 napos jegy 24.900.-
Hétvégi jegy  (1 szeminárium) 29.900.-
Hétvégi jegy  (2 szeminárium) 39.900.-
.
Az árak a szállást és az étkezés költségeit nem tartalmazzák. A szünetekben természetesen kávé és rágcsálnivaló is vár majd.
..

FONTOS!!!! A befizetés mellett mindenképpen töltsd ki a lap alján található Regisztrációs formot! Azonban a regisztráció csak a befizetést követően kerül véglegesítésre!

.

A részvételi díj befizetése:

A díjat kizárólag banki utalással, vagy banki pénztári befizetéssel lehet befizetni.

10104105-65630600-01005006 / Magyar Funkcionális Fitnesz Szövetség

Közlemény rovatba a nevedet és a “HF3 KONFERENCIA”szavakat írd.

(A már befizetett összeget, vagy előleget nem áll módunkban visszatéríteni!)

.

 

Amennyiben bármilyen kérdésed merül fel, vagy bővebb információkat szeretnél, írj az hello.hf3@gmail.com címre.

Regisztráció