Tudatosan az edzői pálya felé

FMT Level I. funkcionális edzőképzésünk hallgatói közül bemutatunk egy különleges embert és a történetét. Ismerjétek meg Bánréti Gábort!

 

A folyamatban lévő funkcionális edzőképzés hallgatóinak bemutatása már megszokott. Ezúttal egy nagyon kedves sráccal beszélgettünk arról, hogy a biztos háttér és irigylésreméltó munka ellenére miért motivált abban, hogy elinduljon az edzői pályán.

Szia Gábor! Nem árulunk el titkot azzal, hogy évek óta ismerjük és ezzel együtt minden találkozás alkalmával közvetlenül ugratjuk egymást. Így várhatóan ez a beszélgetés sem lesz túlzottan formális…

Szia! Igen, nemrégiben számoltuk pont, hogy kb. 5 éve kezdtem a Thoros pályafutásomat a szamárlétra alján. Így volt időnk megismerni egymást az itteni srácokkal, köztük veled is. Nem véletlen, hogy picit olyan, mintha a második otthon lenne. Különleges ez a közeg és meglehetősen sokat számít, hogy nem csupán egy edzőterembe esik be az ember, hanem haverok közzé.

Régi motoros vagy a Thorban, de feltételezem nem csupán az ugratások miatt jársz ennyire elkötelezetten edzeni, hanem a szakmai rész miatt is?

Így, utólag visszagondolva a legnagyobb szerencsém az, hogy Bálint (Tanos Bálint – a szerk.) volt az, aki bevezetett a funkcionális edzés világában és onnantól kezdve nincs is megállás! A szerelmesévé váltam és gyakorlatilag fizikai fájdalmat érzek egy-egy edzés kihagyása esetén. A heti 3 edzés a kezdetektől fogva szerves része az életemnek, de egy kb. fél éve próbálok egy negyedik állóképességi edzést is beiktatni, inkább több, mint kevesebb sikerrel. Van pár gyakorlat pl: az elől guggi vagy a szántolás vagy akár az a kedves air bike amitől a falra tudnék mászni, de az edzéstervben leírtak szent dolgok, így bármit megcsinálok amit kell.

Sportmúltad?

Bevallom őszintén, hogy nem rendelkezem semmi komolyabb sportmúlttal. Nem voltam versenyző, se válogatott egyetlen klubban sem. Szimplán imádok sportolni és kiskorom óta annyira az életem részét képezi, hogy nem is tudnám elképzelni sport nélkül a mindennapjaimat. Sportiskolába jártam, heti 4-5 tesiórával, plusz a tiratlon.

Persze ez olyan, „hobbi-triatlon” volt, hétfőn 7-8 km futással, szerdán egy kis bringával – fogaskerekűvel fel a hegyre, majd csapattuk a DH-t – pénteken pedig levezettük a hét fáradalmait egy jó ki úszással. Sportiskola lévén természetesen indultunk minden kerületi bajnokságban, többször érmet is nyertünk. Aztán gimi után egy sérülés miatt pár évre sajnos kimaradt a sport, de valószínű, hogy inkább a lustaság miatt, aztán 1 évig próbálkoztam a kempóval, de rá kellett jönnöm, hogy a kontaktsportok nem az én világom. Majd elkezdetem gyúrni, a teremben megkértem egy „személyi edzőt” hogy írjon nekem egy edzéstervet, de az pont arra volt jó, hogy semmire, aztán egyik jó barátom mesélt a Thor Gymről …… a többi már történelem.

Mellette azonban tudatosan építkeztél az életeden.

Sajnos eddig semmiféle sporttal kapcsolatos tanulmányt nem tudok felmutatni. Az Általános Vállalkozási Főiskola – Nemzetközi kapcsolatok szakán végeztem közgazdászként. A fősuli alatt elvégeztem egy logisztikai képzést, így logisztikai menedzser is volnék, plusz szülői nyomásra egy ingatlanközvetítő tanfolyamon is részt vettem, így akár ingatlanok adás-vételével, bérbe adásával is kereshetném a kenyerem, de máshogy alakult az élet, más irányba terelt.

Merrefelé kanyarodtál?

Egy lojális és elkötelezett embernek tartom magam, így eddigi életem során nem volt sok munkahelyem. Fősuli alatt egy IT cég szervízraktárában voltam raktáros-diákmunkás, a főiskola elvégzése után szüleim könyvelő cégénél bontogattam a szárnyam, minden vágyam az volt, hogy a MOL-nál tudjak elhelyezkedni, így ez pár hónapon belül sikerült is. Majd kb. 7 éven keresztül maradtam is náluk, több pozíciót is betöltve ezidő alatt. Voltam a logisztikai osztályon a MOL friss diplomás programjának a tagja, majd a MOL Magyarország kommunikácós osztályán is dolgoztam. A céget hátrahagyva, jelenleg egy építőanyag kereskedő cégnél dolgozom kereskedelmi képviselői pozícióban, egy nagyon jó csapat tagjaként.

Mégis éppen egy edzőképzésen töltöd a hétvégéket. Miért az FMT-t választottad?

Ez nem is volt kérdés számomra! Egyrészt nem igazán ismerem a piacot az edzőképzések terén, másrészt, ha valahol edző lennék, az csak és kizárólag a Thor Gym, ahol pedig alapfeltétel az FMT képzés sikeres elvégezése. Viccet félretéve, tudtam ki lesz a vezető oktató és Tanos Bálint neve garancia számomra, hogy a lehető legjobb minőséget kapom.

Mi a tapasztalataid a képzésen?

A képzés maga gyakorlatorientált, jól felépített, jól strukturált, az oktatók pedig magasan képzett, rengeteg tapasztalati tudással felvértezett szakemberek, edzők, akiket élmény hallgatni és tanulni tőlük. A hospitálások alatt megismert edzőkkel kapcsolatban is hasonlóképpen tudok csak nyilatkozni, élmény volt velük lenni, beszélgetni, és ha csak egy délután erejéig is, de az edzéseik részesei lenni.

Mik a céljaid, jövőképed?

Elsődleges célom az, hogy edző legyek a Thor Gym egyik termében, hogy minél több emberrel tudjam megismertetni a Thor szellemiségét, hogy minél több embernek tudjam átadni azt a tudást és szemléletet, amit az elmúlt 5 évben magamba szívtam. Valamint azt szeretném, hogy az általam edzett emberek a Thor család teljes értékű tagjává váljanak. Azt szeretném, hogy a tanítványaim belső motivációtól fűtve próbáljanak hétről hétre egyre jobbak, és jobbak lenni, túlszárnyalva saját maguk elképzeléseit. Ezen túlmenően mindenképpen szeretném magam továbbképezni és ehhez a legjobb helyen vagyok. Bízom benne, hogy a fent leírtakat a legmagasabb szakmai tudással tudom majd végezni.

Azonban ezt a vizsga hétvégéje előzi meg…

Igen, már izgatottan várom és becsülettel készülök is, hogy bizonyíthassak!

Sok sikert kívánunk!

Köszönöm szépen, igyekezni fogok!

 

Amennyiben téged is érdekel a funkcionális edzőképzés, akkor keresd a képzéseink menüpont alatt!