Óriási lendülettel az edzői pálya felé

Büszkén mondhatjuk, hogy a Thor Gym közösségében rendre fellelhetőek azok, akik bekerülnek a vérkeringésbe, a funkcionális edzés egyedi világába és ezt követően megfogalmazódik, hogy elhivatott módon itt találják meg azt, ami hosszútávon a jövőt jelentheti.

A Thor zuglói termében találkozhattok rendszeresen egy állandóan mosolygó, energikus leányzóval, akinek az energikussága átragad mindenkire. Tallósi Timiről van szó, aki határozott céllal érkezett a képzésre:

Mitől ez az elhivatottság Timi?

A sport gyerekkorom óta része az életemnek. Sok sportba belekóstoltam, kosár,kézi – és röplabda. Versenytáncoltam pár évig  majd ezt követte a taekwon-do, aminek egy bokaszalag sérülés vetett véget.  A legmeghatározóbb időszak  az a Vasasban eltöltött közel 4 év volt, amit az ökölvívás bűvöletében töltöttem el hobbi-szinten, de rendszert hozott az életembe és heti 5 edzésen ott voltam. Ennek az vetett véget, hogy a termet lebontották és az akkori edzőm is távozott.

Ezt követően a küzdősportot hamar felváltotta egy új mozgásforma?

Fokozatosan találtam rá a funkcionális edzésre, mert először a futás lett az új szenvedély. Majd megérkeztem a Thorba, ami életem legjobb döntése volt.

Emellett ha jól tudom már kacsingattál abba az irányba, hogy emberekkel foglalkozz?

2002-ben érettségiztem, majd ezt követően munkába álltam, először a kereskedelemben dolgoztam, majd 2007 óta egy bankban dolgozom, vállalati kintlévőség kezeléssel foglalkozom. Mindeközben azonban elvégeztem egy fitness instructor és egy gyógymasszőr képzést is.

Miért szerettél bele a funkcionális edzésbe?

Jelenleg is a Thorban edzek heti 3 alkalommal, már Online coaching rendszerben. Szerencsésnek érzem magam, mert a Beavatás és az Athletic Body etapok alatt olyan alap tudást kaptam, amit ma büszkén és nagy elhivatottsággal alkalmazok. Természetesen mindig van mit tanulni, de a saját fejlődésemen látom, hogy kitartással, alázattal és figyelemmel milyen messzire juthat az ember. A társaság és a hangulat hab a tortán.

Miért az FMT Level I. képzést választottad?

Az elmúlt 3 évben volt szerencsém megtapasztalni azt, amit a Thor képvisel mind az edzőkön, mind az edzéseimen keresztül.  Egy ideje már érlelődött bennem a gondolat az edzői pályafutást illetően és erre a legtökéletesebb választás az FMT volt. Ezt a szemléletet szeretném én is átadni az embereknek, ezzel tudok azonosulni teljes mértékben. 

Mik a tapasztalatok a képzésen?

A képzés egy komplex rendszert mutat be, ahol szükség van a tudáson kívül a józan eszünkre is. Nem robotok vagyunk, ezért fontos a megfelelő szemlélet és ezt tökéletesen átadják az Újbudán töltött hétvégék. Nincsenek általánosságok, ami nekem nagyon tetszik, mivel tényekre támaszkodik és ezáltal egy komplex, komoly tudásra tehetünk szert a funkcionális edzést illetően. Rendkívül tetszik az előadók hitelessége, tudástára és elhivatottsága, ami számomra tökéletesen átjött. Mindenképpen előnyt jelent, hogy már van a funkcionális edzést illetően némi tapasztalat, mert e nélkül egy kifejezetten nehéz képzés elé néz a jelentkező. Hálás vagyok a lehetőségért. 

Célok, jövőkép

Elsődleges célom, hogy sikeres vizsgát tegyek és ezáltal bekerülhessek a Thor gym kötelékébe,mint edző (is). Régóta dédelgetett álmom válhat valóra. Szeretnék az embereknek segíteni elérni céljukat,egyfajta hozzájárulás lenni akár a kicsi, akár a nagyobb sikerekben. Ezt szeretném csinálni, fejlődni folyamatosan, azt a hivatást végezni amire mindig is vágytam. 

Sok sikert kívánunk a céljaid eléréséhez!

Januárban új kurzus indul!

Amennyiben téged is érdekel a funkcionális edzőképzés, akkor keresd a képzéseink menüpont alatt!