Szentes Balázs

Oktató - FMT Level I.

Több, mint hét éve tartozom a Thor Gym kiváló edzői gárdájába. Közgazdászként végeztem korábban, ám belefásulva az irodai létbe, főállásba fordult át az edzősködés, melyben sokkal inkább meg tudom valósítani önmagam. A folyamatos önképzés és olvasás elengedhetetlen, ehhez a szakmához, s mivel nagyon érdekel az edzéssel kapcsolatos bármilyen téma, így szívesen mélyedek bele.

Sportmúltamat tekintve gyermekkoromban csapatban próbálkoztam (foci, kézilabda), aztán 20 évesen magával ragadott a súlyok világa, és pár évre rá jött az erőemelés. Küzdősportokba is belekóstoltam, valamint a futással is jó viszonyt ápolok. Jelenleg a súlyemelés és az erőemelés gyakorlása teszi ki az edzések döntő többségét. Amatőr szinten versenyeztem mindkettőben, és a jövőben is a terveim közt szerepel. Illetve a ma nagy népszerűségnek örvendő Spartan Race legtöbb egyéni távját lefutottam a Sprint-től az Ultra Beast-ig. De a hosszabb futások és teljesítménytúrák sem riasztottak el (félmaraton, Gerecse, Kinizsi).

A Thor FMT Level I. elvégzése után a Level II.-es szintű továbbképzéseinket is sikerült abszolválni, melyek szépen kiegészítették az alapokat, és segítettek a helyes eszközhasználatban és edzésprogramozásban (Kettlebell, TRX, Gimnasztika, Online Coaching). Továbbá OKJ-s súlyemelő sportedzőként is végeztem, ennek köszönhetően elsajátíthattam e remek olimpiai sportág gyakorlati és elméleti tudásanyagát. Célom az, hogy megszerettessem az emberekkel a funkcionális edzést, és közvetíteni tudjam a mindennapi életre gyakorolt pozitív hatásait. Megtalálni a különböző célokhoz vezető utat, hogy megannyi személlyel kooperálva haladhassunk afelé. Legyen szó versenyekről, kihívásokról, rekreációról, igyekszem segíteni a fejlődést, hogy mindketten beletéve a megfelelő és alázatos munkát, közösen építkezhessünk.

Továbbá számos olyan eseményt organizálni, melyek próbatétel elé állíthatják az embereket különböző edzéséletkor mellett is. Ezért jött létre a Spartan Training Camp és a Challenge sorozat is, mely megannyi résztvevőt megmozgatott már az elmúlt években. Emellett egy olyan csapatot, közösséget teremteni, amely kohéziója a terem falain belül és kívül is megállja a helyét. Ennek eddigi sikerét bizonyítja a számos jó hangulatú hosszabb, rövidebb teambuilding, melyet rendszeresen szervez a Thor Gym és jómagam a tanítványoknak. Az a megtiszteltetés is ért, hogy a 2017-es „Év Edzője” díjat átvehettem, ezzel egy nagyon pozitív visszaigazolást kapva arra a rengeteg befektetett munkára, amit végzek. Örülök, hogy egy ilyen szakmai gárda és közösség részese lehetek, igyekszem azt a filozófiát továbbadni, melyet a Thor Gym-ben képviselünk, hogy minél többen megismerhessék és továbbadhassák azt.