Becher Kristof

Oktató - Felfüggesztéses hevederek, FMT Level I.

Lassan 3 éve csatlakozhattam a Thor Gym edzői gárdájához. Elsőre kissé furának tűnhet a nevem, mivel Németországban születtem, és német származású vagyok. Itt jön a kérdés általában: “akkor miért is vagy itt?” Azért mert megtaláltam azt a hivatást, amit imádok csinálni, egy olyan közegben ahol a fejlődés nem csak a vendégeink számára lehetőség, hanem számomra is, mint edzőnek. A hivatásom nem abban merül ki, hogy besétálok a terembe és megtartom az edzéseket. Ez sokkal több. A kocsiban ülve, ebédnél, lefekvéskor általában a gondolataim az edzés körül forognak. Szinte mindig. Igyekszem fejlődni és képezni magam, úgy gondolom, hogy csak így lehetek jobb, ami a vendégeim számara azt jelenti, hogy ők is fejlődésben maradnak. Szabadidőm nagy része is az edzésről szól: olvasok, szemináriumokra járok, továbbképzésekre.

Ezek mellett persze a hitelességhez edzésben is kell maradnom, mert lassan lehagynak a tanítványaim ( vannak már páran, akiknek sikerült és nyilván nem prédikálhatok valamiről ha nem gyakorlom azt). Ìgy a funkcionális edzés elvei szerint edzek én is, miután felismertem, hogy nem minden a külső és alábbhagyott a testépítés iránti lelkesedésem.

Ami azóta történt: egészség és teljesítmény, ha ezek a pillérek megvannak, úgyis jön az optika is, amennyiben ez egy egészséges életmóddal társul. Egy ideje újra gyakorlom a harcművészetet is. Szeretem azt, hogy a testem ura vagyok, hihetetlen számomra, hogy sok ember nem érzi ezt át, nem képes megfelelő minőséggel mozogni, pedig az az érzés, hogy szinte bármit képes vagyok megcsinálni, egészen elképesztő. Ezt meg kell tapasztalni, s ebben maga az út a lényeg! Amikor napról-napra, hétről-hétre erősebbé, ügyesebbé válsz, olyan dolgokra leszel képes, amiről pár hónapja még álmodni sem mertél.