Hogyan fér össze a rúdtánc a funkcionális edzéssel?

A funkcionális edzőképzésünk sokszínűségét biztosítja, hogy megannyi helyről, eltérő célokkal érkeznek a hallgatók. Most egy olyan lányt mutatunk be, akinek igen határozott életútja van az edzői pályán. Miért választotta ezt a képzést, mindezek miként függhetnek össze?

Horváth Dorinával beszélgettünk:

Jelenleg is sportolsz, hogyan jött a mozgás szeretete?

Mindig aktiv életet éltem, de az elsö sportszerelem számomra a lovaglás volt. Ezt majdnem 10 évig üztem, versenyeztem is díjlovaglásban. Majd mindezt felváltotta a futás, amit szintén elég intenzíven csinàltam egy ideig: egy jó barátnömmel több terepversenyre is ellátogattunk.

Most mégis egy teljesen más sportban találhatunk meg…

Ezzel párhuzamosan csapott az életembe a második és azóta is tartó nagy szerelem, a rúdfitnesz. 5 éve foglalkozom vele, több, mint 2 éve oktatom és nem is tervezem abbahagyni egy jó darabig. Ugyanakkor kb. egy éve ismerkedtem meg a parkour-ral, ami szintén hatalmas lelkesedéssel üzök kezdöként, folyamatosan fejlesztve azóta is. Párhuzamosan fejlesztem magam alap akrobatikában, elöre és hátraszaltóban, kézállásban.

Ilyen igénybevétel mellett a pre-, és rehabilitációra is hangsúlyt fektetsz?

Sokat foglalkozom nyújtással és mobilizációval, illetve szeretnék elvégezni egy pre- és rehabilitációs tréner képzést is.

Milyen céllal iratkoztál be hozzánk?

Tavaly csináltam egy fitness instruktori alapképzést, de mindenképpen szerettem volna az elmélet mögé egy valóban használható gyakorlati tapasztalatot is szerezni.

Miért az FMT-t választottad?

Nem bízom annyira az itthoni személyi edzö és egyéb képzésekben, a Thor FMT-t viszont többen is ajánlották, szimpatikus volt a hirdetés is, így ezt választottam.

A tapasztalatok alapján nem bántad meg?

Tetszik, hogy van a beszéd mögött valódi szakmai tudás, és hogy gyakorlat-orientált a képzés. Az idő kevés, szívem szerint kétszer is részt vennék a mozgásmintás gyakorlatokon, mert annyira hasznos. Ugyanakkor jó, hogy két hónap alatt el tudjuk végezni. 

Mik a céljaid, jövőképed?

A legvégső célom természetesen saját foglalkoztatottnak lenni, addig, hogy ide hogyan vezet az utam, azt a szembe jövö lehetöségekre bízom. 

Sok sikert a vasárnapi vizsgához!

Januárban új kurzus indul!

Amennyiben téged is érdekel a funkcionális edzőképzés, akkor keresd a képzéseink menüpont alatt!