Egy edző is lehet tündér

 

 

FMT Level I. funkcionális edzőképzésünk hallgatóinak bemutatását folytatjuk.

Ezúttal egy tündéri lányt ismerhettek meg, aki szerénysége és kedvessége ellenére egy meglehetősen katonás szakmát igyekszik választani: vagyis edzőként képzeli el a jövőjét.

A miértekről Keskeny Annát faggattuk:

A sport gyerekkorom óta fontos szerepet tölt be az életemben. Általános iskolás koromban ismerkedtem meg a vívással, Kolczonay Ernő mesternél. Szerelem volt első látásra számomra ezzel a küzdősporttal, és kellő technikai tudás elsajátítása után versenyekre jártam, ahol jó eredményeket értem el.

Ezt követően, ha jól tudom, akkor megvillantottad tehetséged egy meglehetősen vonzó sportban is…

Valóban, idővel egy újabb sport csábított el: a rúdfitness. Rózsa Csilla stúdiójában találkoztam ezzel az új, napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, roppant lenyűgöző és látványos sporttal, amit három évig aktívan űztem. Még egy éve sem rúdfitnesseltem, amikor az edzőim felkészítettek az Országos Rúdsport Bajnokságra, ahol második helyezést értem el. Mindezen sportok mellett jártam TRX és egyéb csoportos órai edzésekre barátaimmal. Jelenleg funkcionális edzőteremben edzek és mellette heti rendszerességgel a szabadban futok.

Az állandó sport mellett a karrieredet is a mozgásra építetetted?

Gimnazistaként fogalmazódott meg bennem, hogy emberekkel szeretnék dolgozni, és gyógyítani, segíteni nekik. Jelenleg a Semmelweis Egyetem, Egészségtudomány Karán vagyok másodéves gyógytornász hallgató. Fél éve az egyetemmel párhuzamosan elvégeztem a fitness instruktori képzést is. 

Miképpen került képbe a funkcionális edzés?

Gyógytornász-hallgatóként figyeltem fel a funkcionális mozgásra, illetve edzésre mely alapelveit tanulmányozva magával ragadott. Valamennyi ember panaszkodik derék, térd, csípő és egyéb fájdalmakra, melyek az edzésben korlátozzák őket, sőt egy idő után már a magánéletükben is problémát jelenthetnek nekik. Érdekelt, hogy milyen edzésformát lehetne beépíteni heti rendszerességgel az életünkbe, mely preventív, ártalom és sérülés mentes és mindezek mellett még teljesítmény növelő hatású is. E kérdés foglalkoztatott, amikor megismertem a Thor Gym-et, és így szereztem tudomást az FMT képzésről is. 

Mi győzött meg arról, hogy itt a helyed?

Szemügyre vettem a képzés programtáblázatát, és örömmel konstatáltam, hogy a képzés egy válaszforrás az általam keresett kérdésekre. A képzés nagyszerű lehetőséget nyújt számomra arra, hogy a tudásomat szakemberek nyújtotta segítségével bővíthessem, és mindezt a későbbiekben felhasználhassam. 

A képzés során az elvárásaid teljesültek?

Az első képzési hétvégén szerzett élmények megerősítettek abban, hogy milyen jó döntést hoztam, amikor jelentkeztem! A tanfolyam szakszerű, korrekt és gyakorlatias. Tanos Bálint páratlan szaktudású, és profi szakmabeli, hálás vagyok, hogy tőle tanulhatok. Továbbá örültem a lehetőségnek, hogy egy képzéshétvége erejéig Szentes Balázstól is tudást sajátíthattam el. 

Mik a terveid, céljaid?

Életcélom az emberek gyógyítása, és segítése. A képzés befejeztével és a vizsga sikeres abszolválásával, szeretnék minél hamarabb, párhuzamosan az egyetem mellett elhelyezkedni funkcionális edzőként. Természetesen a funkcionális edzésben folyamatosan szeretném az ismereteimet bővíteni, hiszen lehetőségek tárháza áll nyitva előttem, valamint mindezt a gyógytornász szakértelmemmel fogom tudni ötvözni a jövőben.

Sok sikert kívánunk a céljaid eléréséhez és persze a vizsgához!

 

Amennyiben téged is érdekel a funkcionális edzőképzés, akkor keresd a képzéseink menüpont alatt!