Mentális Teljesítményfokozás – Csúcsteljesítmény

Mentális Teljesítményfokozás – Csúcsteljesítmény

Egy átlagos szabadidősportoló hetente akár 3-5 alkalommal is edzi izmait, csiszolja technikáját, fejleszti erejét, gyorsaságát, állóképességét. És még lehetne sorolni sokáig azokat a tényezőket, amiért edzeni járunk. Szívünkre téve kezünket kijelenthetjük, hogy izmaink fejlesztésével hetente 3-6 órát foglalkozunk, amely havonta 12 – 18 óra, évente pedig 144-216 óra könnyedén lehet. Mégis azzal, amely mindezt működteti, lelkünk, a mentális képességeink professzionális „edzésével” elhanyagolhatóan keveset foglalkozunk. 

 

Mára nem kérdés, hogy a csúcsteljesítmény nem csupán a fizikai képességek összessége: a lelki és mentális tényezők szerepe jelenkori sportunkban még fontosabb, mint valaha volt. 

A fizikai tényezők (például erő, állóképesség, gyorsaság) és a sportágspecifikus jellemzők mellett, további fontos elemeket kell megismernünk. Pszichológiai meghatározók: a világos gondolkodás, az önbizalom, a fókuszálás képessége, az arousal (éberség) kontroll, a vizualizálás; tudatosítás és még sok más. Stratégiai elemek: a csapásokkal való megküzdés, a játéktervek, az elemzés; személyiségjegyek: az éntudatosság, a pszichés energiaforrások helyes kezelése, az önmaga monitorozásának (ellenőrzésének) képessége, a célállítás, a vágyak, a pozitív gondolkodás.

A szeminárium célja az arousal elmélet mentén megismertetni az érzelmek és az ideális teljesítmény kapcsolatát. A csúcsteljesítmény pszichológiai profiljának értelmezése, a szorongás, maladaptív viselkedések és gondolatok kezelése, a figyelem és koncentráció fejlesztésének lehetőségeinek megismerése. 

A pszichoedukáció mellett, a sportpszichológiában használatos pszichoregulációs és a teljesítményfokozására használt módszerek közül, olyan egyszerű és gyorsan alkalmazható technikákat veszünk át, amelyeket a hallgató akár a következő nap is csatasorba állíthat a teljesítménye javítása érdekében. Ilyen lehet a zseblámpa módszer, egyszerű relaxációs és légzéstechnikai elemek vagy imaginációs technikák. 

A szemináriumon az elmélet és a gyakorlat témakörönként váltogatja egymást. Háromszor 60 perc és a kérdések. Bár interaktív lesz, több gyakorlati feladattal az előadás, minden egység után biztosítani kell a személyes kérdésfeltevés lehetőségét. A szeminárium célja egy olyan érzékenyítő előadás, amely bevezetést jelenthet minden résztvevőnek az optimális funkcionálási zóna mentális összetevőinek megismeréséhez. 

Tervezett felépítés:

Első 60 Perc

  • Lélek, elme, pszichológia, tudatosság értelmezése
  • Csúcsteljesítmény pszichológiai aspektusai
  • Arousal elmélet, optimális Funkcionálási Zóna 
  • Sportpszichológiai módszerek kontextusba helyezése

Második 60 perc 

  • Szorongás, maladaptív viselkedések és gondolatok felismerése
  • Pszichoregulációs módszerek: légzéstechnikák, postural feedback

Harmadik 60 perc

  • Figyelem és koncentráció
  • Pozitív belső beszéd, jelenre fókuszálás, rövid mentáltréning 

 

Időpont: Október 31. szombat 15:00

(maximum 20 fő)

Részvételi díj: 

12.000.- Ft

Early Bird időszak: 10.27. éjfélig 10.000,- Ft

Érvényes Thor Gym bérlettel: 8000,- Ft

A képzés díjának befizetése:

A tandíjat készpénzzel a Thor Gymben, vagy banki utalással, banki pénztári befizetéssel lehet befizetni.

10104105-67898700-01004000 / Thor Academy Kft.

Közlemény rovatba a nevedet és a csúcsteljesítmény szót írd.

(A már befizetett összeget, vagy előleget nem áll módunkban visszatéríteni!)

Amennyiben bármilyen kérdésed merül fel, vagy bővebb információkat szeretnél, írj az academy@thorgym.hu címre, vagy hívj bizalommal a +36 30 948 8328 -as telefonszámon.

 

OKTATÓK

Fülöp Ákos
pszichológus

KINEK AJÁNLJUK?

Mindazoknak, akiket érdekel a lelkünk, a mentális képességeink professzionális „edzése”, fejlesztése,

VÉGZETT HALLGATÓK

 

“Pályám jelentős lépése volt a képzés, ahol megtaláltam a saját utam és jövőképem. Már az első képzési napon egyértelmű volt számomra, hogy innentől más lesz az életem…”

Hanik Bogcsa

“Fontos számomra, hogy a lehető legtöbbet megtegyek azért, hogy amivel foglalkozom, abban a lehető legmélyebb ismeretekre tegyek szert. Ezért törekszem az orvosi tanulmányaimban is, edzőként pedig az FMT level I. épp ilyen a saját területén.”

Szőke Kriszta

“Labdarúgó pályafutásomat követően tudtam, hogy a sport világában szeretném megtalálni a jövőképem. Mindez a Thor Academy képzései által álomszerűen alakult.”

Nyárasdi Zsombor