FMT Senior-trainer képzés

Napjainkban az eddiginél is nagyobb figyelem hárul a szenior korosztály mozgásban tartására, az egészségük és a kondíciójuk megőrzésére. Szinte nincs olyan orvos, vagy egészségügyi szakember, aki ne az elsők között sorolná fel a mozgást, mint a betegség megelőzésének egyik legfontosabb elemét. 

Szerencsére az idősebb korosztály tagjai is egyre többen felismerik az aktív élet fontosságát, tudatosan és rendszeresen szeretnének sportolni, hogy visszakapják (vagy ne veszítsék el) az egészséges mozgás okozta szabadságot.

Ugyanakkor két problémával is szembesülünk ebben a témában:

  • edzőként sokan nem mernek belevágni a szenior vendégek edzésébe, mert félnek az esetleges sérülésektől, felmerülő problémáktól, vagy nincs a kezükben olyan módszerek, amivel az általánosan használt gyakorlatokat az idősebbek számára is biztonságossá tudják tenni.
  • a másik véglet pedig, hogy néhányan pedig megfelelő hozzáértés, vagy felkészültség nélkül vállalják be.

Mi az ősszel induló képzésen megoldást kínálunk!

Természetesen a szenior korcsoportot nem lehet egységesen, homogén csoportként kezelni, hiszen mind az egészségi állapotukban, mind a fizikai aktivitásukban olyan különbségek lehetnek, ami egyéni értékelést igényel.  

Azonban ha tisztában vagyunk a célcsoport sajátosságaival, valós igényeivel és szükségleteivel, az állapotfelmérés és a korosztály számára megfelelő edzéstervezés sajátosságaival, akkor bátran vághatunk bele a személyre szabott, biztonságos, egyéni vagy kiscsoportos szenior edzésekbe!

A témák között szerepet kap többek között:

  • mozgáskoordinácó
  • egyensúly és járásminta fejlesztése
  • ízületi mobilitás és testtartás javítása
  • erő, állóképesség és gyorsaság fejlesztését célzó módszerek
  • szenior sport egészségre gyakorolt pozitív hatásai

A képzésen elsajátított tudással idősebb vendégeid a segítségeddel magabiztosabbá válhatnak nem csak a sport, de az élet minden területén – nő a teljesítőképességük, javul a közérzetük és egészségük, és az edzésen és a mindennapokban megélt sikerélményeken keresztül hosszútávon is javulhat az életminőségük!

Hamarosan jönnek a részletek! Az időpont meghatározása februárra várható.

Ősszel várunk benneteket!

VÉGZETT HALLGATÓK

 

“Pályám jelentős lépése volt a képzés, ahol megtaláltam a saját utam és jövőképem. Már az első képzési napon egyértelmű volt számomra, hogy innentől más lesz az életem…”

Hanik Bogcsa

“Fontos számomra, hogy a lehető legtöbbet megtegyek azért, hogy amivel foglalkozom, abban a lehető legmélyebb ismeretekre tegyek szert. Ezért törekszem az orvosi tanulmányaimban is, edzőként pedig az FMT level I. épp ilyen a saját területén.”

Szőke Kriszta

“Labdarúgó pályafutásomat követően tudtam, hogy a sport világában szeretném megtalálni a jövőképem. Mindez a Thor Academy képzései által álomszerűen alakult.”

Nyárasdi Zsombor