Endurance specialist

Endurance specialist

 

A sok gyakorlati feladattal felépített, vadonat új képzésen lehetőséged lesz megismerni az állóképességi edzések legfontosabb, és legújabb kérdéseit 4 hétvége alatt.

Mindezt két elismert és remek szakember vezetésével: Papp Károly és Fülöp Tibor neve az edzői társadalomban több, mint garancia a minőségre és szakmaiságra!

A professzionális edzéstervezés egy mindennapos szempont a mai sport világában. Ezen a kurzuson egy komplex megközelítésben az alapoktól (felmérések és tervezés) indulva, a méréseken és nyomonkövetésen át juthatsz el addig, hogy egy jól felépített rendszerben gondolkodhass az állóképesség fejlesztéséről, majd mindezeket a gyakorlatban is profi módon tudd használni.

A képzésen szerepet kapnak a specifikumok is, úgy, mint labdajátékok (labdarúgás, kézilabda, stb…), csapatsportok.

Várunk az év leginkább várt képzésén!

 

Most limitált, early bird előjegyzési akcióban bekerülhetsz!

A képzés díja: 199.000,- ft, melyre a helyed most március 17-ig 179.000,- forintos áron tudsz lefoglalni.

(a befizetés történhet két részletben, a minimális előleg 90.000,- ft)

A helyeket a befizetés sorrendjében töltjük fel!

Maximum létszám: 20 fő

A tandíjat kizárólag banki utalással, vagy banki pénztári befizetéssel lehet befizetni!

Bankszámla szám: OTP Bank
11773339-90323094-00000000  / Papp Károly egyéni vállalkozó

Közlemény rovatba a nevedet és az Endurance szót írd.

(A már befizetett összeget, vagy előleget nem áll módunkban visszatéríteni! )

(A változtatás jogát fenntartjuk)

 

Várunk Téged is, amennyiben fontosnak tartod a szakmai fejlődésed!

 

Tanfolyam tematika

1. nap (Fülöp Tibor) 

Az állóképesség és diagnosztikája

 • A sportteljesítményt meghatározó tényezők
 • Az állóképesség fogalma
 • A sportdiagnosztika rendszerelmélete
 • A teljesítménydiagnosztikai vizsgálat menete
 • Laktátmérés – küszöbök és zónák meghatározása

Mint minden képesség fejlesztésének, az állóképességi edzésnek is az alapja, hogy jól mérd fel a sportolódat. Ezért különösen fontos, hogy tisztában legyél a sportdiagnosztikai vizsgálatok lehetőségeivel, a sportlaborok működésével és azzal, milyen elvek alapján történik a sportolók tesztelése. És ami a legfontosabb: milyen információkat szolgáltat az edző számára, hogyan használhatók fel ezek az adatok az edzésoptimalizálásban?

2. nap (Fülöp Tibor)

Állóképességi edzés és terhelésszabályozás

 • Az edzés fogalma – a terhelésszabályozás alapjai
 • A pulzuskontrollált edzés
 • Edzésmódszerek

Edzésprogram tervezése

 • Edzésperiodizáció alapjai
 • Mikrociklus tervezése
 • Formaidőzítés

A hosszú távú fejlődés alapja a tervezés. Ha sikeres szeretnél lenni és egész évben jó formában szeretnéd látni a sportolódat a folyamatokat nem csak megismerni kell, de meg is tervezni! Ehhez nyújt segítséget ez a kurzus nap.

3. nap (Fülöp Tibor)

 • Edzéseszközök – futás
 • Edzéseszközök – kerékpár

A futó és kerékpáros állóképesség fejlesztés alapjai. Ezek fontossága a személyi és erőnléti edzésben és a késői rehabilitációban. Kezdő futók speciális felépítő programja. Sok fitnesz és rehabilitációs teremben van kerékpár. Ezt az eszközt azonban meg kell tanulni jól használni! Nemcsak mint önálló edzéseszköz szerepelhet az edzések anyagában, hanem mint a rehabilitációt, regenerációt segítő eszköz is.

 

4 – 5. nap  (Papp Károly)

Pályatesztek. 30-15 IFT, 6 perces teszt, Intervall edzés/HIT edzés -1. A nagy intenzitással végzett edzések jelentik az állóképességi edzések „csúcsát”. Egyrészt, mint a maximálishoz közeli terhelésű módszerek, másrészt mint a teljesítmény fokozás legintenzívebb eszköze nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a sportoló elérje az egyéni maximális teljesítő képességét. Ebben a kurzusban azokat a teszteket és HIT gyakorlatokat lehet megismerni amelyek egyénre szabva segítenek használni ezt a népszerű módszert.

6. nap (Papp Károly)

Az erőfejlesztés szerepe az állóképességi edzésben. Az erőfejlesztő köredzések, mint állóképességi eszközök.

Dinamikus laktát módszer, Állóképességi dominanciájú köredzés, „vegyes típusú” köredzés, erő állóképességi dominanciájú köredzés.

Ha szeretnéd a sportolóidat sokoldalúan fogadkoztatni. Ha fontos az erő, az kondíció, az állóképesség és a izomzat együttes fejlesztése, akkor ez a módszer már önmagában is új ötleteket ad az edzői repertoárod felfrissítéséhez.   Ez a kurzus nap abban segít, hogy viszonylag kis helyen, változatos edzésgyakorlatokat alkalmazva fejleszd a sportolók kondícióját.  

7. nap (Papp Károly)

Sportjátékosok, csapatsportágak állóképességi edzése. Sok edző fogalakozik különböző csapat vagy egyéni sportjátékossal. A játék formátumban megnyilvánuló edzés nemcsak azoknak hasznos akik ebben a világban dolgoznak, hanem azoknak is akik szeretnék az edzéseiket változatossá tenni. 

 

8. nap  Vizsga

Azok a hallgatók akik a vizsgájukat 80% felett teljesítik „Endurance Master Trainer” elismerésben részesülnek. Mint végzett edzőket feltüntetjük a Thor Academy oldalán és ajánlást kap tőlünk, mint a szakterület specialistája. Ehhez még az szükséges, hogy a kurzusnapok közötti házi feladatokat sikeresen és időben teljesítse.

Azok a kollégák, akik elérik a 60-80 % közötti vizsga eredményt „Endurance Trainer” elismerésben részesülnek és a nevük felkerül a Thor Academy oldalára, mint végzett kolléga. 

   

OKTATÓK

Papp Károly
Fülöp Tibor

KINEK AJÁNLJUK?

 

A kurzust ajánljuk mindenkinek!

Erőnléti edzőknek

Fitness edzőknek és személyi edzőknek

Funkcionális edzőknek

Sportolóknak

Hobby sportolóknak

VÉGZETT HALLGATÓK

 

“Pályám jelentős lépése volt a képzés, ahol megtaláltam a saját utam és jövőképem. Már az első képzési napon egyértelmű volt számomra, hogy innentől más lesz az életem…”

Hanik Bogcsa

“Fontos számomra, hogy a lehető legtöbbet megtegyek azért, hogy amivel foglalkozom, abban a lehető legmélyebb ismeretekre tegyek szert. Ezért törekszem az orvosi tanulmányaimban is, edzőként pedig az FMT level I. épp ilyen a saját területén.”

Szőke Kriszta

“Labdarúgó pályafutásomat követően tudtam, hogy a sport világában szeretném megtalálni a jövőképem. Mindez a Thor Academy képzései által álomszerűen alakult.”

Nyárasdi Zsombor